Minden jog fenntartva! Az oldal teljes, vagy részleges másolása tilos! Mivel az összefoglaló segítő szándékkal született ezért kérem az alábbi link bemásolásával terjeszteni:
http://www.uvegvarazs-muhely.blogspot.com/

2012. február 8., szerda

Sárkánybébi

A minap mutattam meg a strucctojást, amibe kacskaringós növényke mintát gravíroztam. Nos a dolgot kicsit továbbgondoltam. Szép-szép az a tojás a kis indákkal és áttörésekkel, de olyan "mihaszna". Hát hogy ezen a mihasznaságon változtassak, "belegyógyítottam" egy ékszerórát. Bár a port így is jól fogja, mégsem mondhatja már senki rá, hogy ez "csak egy porfogó"! Kedves ajándék lehet így Valentin napra is. Az óra gondoskodik arról, hogy az ajándékozó minden percben eszébe jusson annak, aki kapta :-)
És hogy miért is "Sárkánybébi"??? Nézzetek rá! Mintha egy mosolygós arcocska lenne.. Ez Magdinak, a nagy-nagy tojásfaragó mesternek szúrt szemet először. Mosolygós kukacnak nevezte. De ha már élőlényt látunk bele, akkor a kis "szakállkája" miatt legyen inkább sárkány mint kukac :-) Különben is, jobba illik az egy ekkora tojáshoz :-)

Na de viccet félre téve, szeretnék egy kicsit a "szakmai" részről is szót ejteni. Az talán már teljesen természetes, hogy a munka DREMEL 300-assal készült. "Amatőr" lévén azonban ismét sikerült nem épp erre a célra kifejlesztett tartozékokat használnom a megmunkáláshoz :-) Az óra helyét pl üvegfúró szárral lyukasztottam ki, nagy méretű hengeres formája miatt igazán haladós volt vele a munka :-)
A talp rész levágásához SpeedClic gyémánt vágókorongot használtam, miután az üvegfúrót is lassúnak találtam :-)
Ha a készítés fázisaira is kíváncsi vagy, hamarosan megnézheted a Kreatív Vagyok gravírozás menüjében.

2 megjegyzés:

  1. Bárhogy is nevezed, úgy tökéletes ,ahogy van!! Tündéri, és vagány, és meglepő, és kedves.. és hasznos, Nagyon büszke vagyok Rád, és hogy a barátod lehetek! Mamóca

    VálaszTörlés

Észrevételedet, megjegyzésedet szívesen fogadom!