Minden jog fenntartva! Az oldal teljes, vagy részleges másolása tilos! Mivel az összefoglaló segítő szándékkal született ezért kérem az alábbi link bemásolásával terjeszteni:
http://www.uvegvarazs-muhely.blogspot.com/

2012. július 15., vasárnap

Ilyen volt: II. DREMEL kreatív tábor

A tavalyi tábor nagy sikerére való tekintettel idén is megrendezésre került a DREMEL kreatív tábor Visegrádon, a Hotel Silvánusban.
A siker az idén sem maradt el. Hihetetlenül gyorsan kapkodták el a helyeket a résztvevők. A Facebookos nyereményjátékra is többen jelentkeztek, így egy szerencsés két főre szóló belépőt nyerhetett. Érdemes tehát figyelni a Bosch facebookos oldalát, a Dremel weboldalát és a stylist-ok ( Kata, Judit és Én :-) weboldalát is, ha a legközelebbi alkalommal valaki be szeretne kerülni.
A "stáb" már néhány hete lázasan dolgozott az előzményeken. Dóri és Annamari, és még sokan mások a Dremel képviseletében szervezték a tábor lebonyolítását. Katával és Judittal kitaláltuk, és megalkottuk a készítendő projektek prototípusait.
Judit és én is készítettünk egy-egy ékszertartó fácskát:

A borospohár és a nyaralások során összegyűjtögetett tengeri herkentyű újrahasznosítós mécsestartó-szélcsengő az én "agyszüleményem" volt :-) Örülök, hogy nagyon sok résztvevő kedvence lett :-)
Judit egy nagyon jól használható sajttállal rukkolt elő:
És egy dekoratív sütitartó tálat is hozott:
Kata egyedi - saját ízlésre, lakásba passzítható egyedi méretre elkészíthető - fogassal készült:

Aztán elérkezett a nagy nap. Mindent felpakoltunk, és Mi is elindultunk Visegrád "tetejére", a Fellegvárral szomszédos Hotel Silvánusba. Gyönyörű hely, gyönyörű kilátással, szuper ellátással, finom kajákkal, frissítő wellnessel (no a legutolsót a sorban nem sikerült megtapasztalnunk, pedig minden panorámaliftes út során sóvárogtunk a friss vízbe :-)

Pénteken érkeztünk. A két nagy termet berendeztük, a gépeket felszereltük, a mintadarabokat és minden apró-cseprő kelléket kikészítettük. Eközben érkeztek sorban a résztvevők is, majd elkezdődött a közös program. A megnyitó és rövid ismerkedés után azonnal birtokba vették a csajok a gépeket.
 
Én sokáig azt gondoltam, hogy az valahogy nem normális dolog, hogy egy nőt, egy anyát, egy háziasszonyt jobban érdekel egy barkácsgép, mint a fakanál. De most, hogy látom mennyire nem vagyok egyedül, megnyugodtam kicsit :-)
 A péntek nem csak az egymással való ismerkedésről szólt, hanem a gépekkel is ismerkedhetett az aki még nem használta őket. Volt lehetőség fúrni-vágni-csiszolni-gravírozni-égetni... stb, de egy aprósággal is készültünk erre a napra is. Saját készítésű ékszerkollekciót alkottunk :-) Erre is készítettem mintadarabot, de születtek egészen egyedi darabok is!





Este egy közös vacsora Mátyás Király udvarában "kézzel-lábbal" még tovább mélyítette a kapcsolatokat-barátságokat. A sült kacsazsír pedig jót tett a fűrészportól kiszáradt kezünknek :-)





Másnap korán reggel kezdtük a nagy alkotást, és a munkát csak egy finom ebéd erejéig függesztettük fel :-) Szerencsére az idén két nagy teremben dolgozhattunk. Az egyikben a sütitartó, sajttál, fogas projektet választók dolgozhattak Kata és Judit vezetésével, a másikban  a szélcsengős-hangulatvilágítás és az ékszertartó fácska készülhetett az Én segítségemmel. Persze a Dremel-Bosch fiúk-lányok is segítették a művek elkészítését, a gépek helyes használatát.
Sok-sok egyedi elgondolás valósult meg az idén is. Mindig öröm számunkra, ha a résztvevők nem csak "másolják" a mintadarabokat, hanem saját ízlésükre formálják azokat. Volt aki már otthon készült, és egyedi sablonnal érkezett, volt aki ott rögtönzött! :-)
























Nagyon jó hangulatban telt a nap, hamar el is szaladt az idő, de mindenki elkészült a legfontosabb lépésekkel időben. Délutánra már annyira profin bánt minden csaj a gépekkel, hogy a "stáb" is alkotásba lendült :-) Én magam pl. kigondoltam, és az alapjait meg is alkottam a következő tábor egyik projektjének, de egyelőre nem árulok el többet :-)


Itt pedig megmutatok néhány kész alkotást. Ha nem sikerült a táborban maradéktalanul befejezned a munkát, és otthon még tettél hozzá, küld el bátran e-mailban, és feltöltöm!







Nagyon jól éreztem magam ismét ezzel az igazán kreatív csapattal. Remélem "jövőre veletek ugyan itt találkozunk" :-)



2 megjegyzés:

  1. Dürvángerné Magdolna2012. július 15. 11:56

    Ismét büszke vagyok Rátok!!! Nagyon átjön a képekről a szorgalom, a jókedv, az öröm! Igazán klassz dolgokat készítettetek! Mamóca

    VálaszTörlés

Észrevételedet, megjegyzésedet szívesen fogadom!