Minden jog fenntartva! Az oldal teljes, vagy részleges másolása tilos! Mivel az összefoglaló segítő szándékkal született ezért kérem az alábbi link bemásolásával terjeszteni:
http://www.uvegvarazs-muhely.blogspot.com/

2011. június 27., hétfő

Ugyan az a keret, ugyan az a minta - kétféleképp

Volt két egyforma üveg képkeretem. Nagyon szépek magukban is. (imádom a fekete üveget:-)  Az üveg keret körben feketére van festve hátulról, csak a kép helye nincs. Gyönyörű tiszta, fényes felület. Aki használni fogja biztosan fog szidni miatta, mert annyira makulátlanul tisztán szép csak, hogy örökké tisztogatnia, pucolnia, portalanítania kell majd. De ez már nem az én dolgom lesz :-)
Tegnap megtaláltam a hozzá illő mintát is.
Aztán jött a dilemma... Hogyan is vigyem fel a mintát a sötét felületre.. Az indigó-hintőpor bizonyult eddig a legjobb megoldásnak, de azzal nagyon kell vigyázni, mert munka közben könnyen letörlődött. Volt olyan eset is, hogy az indigó egyszerűen egyáltalán nem látszott meg átrajzolás után. (ezt egy tükrön tapasztaltam.) Mintha nem csináltam volna semmit :-O
Gondolkodás közben elkezdtem előpakolni a gravírozó gépemet. Egymás mellett lakik a kettő a kis szekrényben. A Dremel ütve gravírozó volt elöl, így azt is ki kellett vennem...
Ekkor jött az isteni szikra... Ezzel fogom a papíron keresztül átrajzolni a mintát! Papír ragasztó stifttel ráragasztottam az üvegre a sablont. Ez könnyen lemosható, és tökéletesen rögzít mindenhol! A dolog így hibátlanul működik, a gép simán átviszi a papírt, a sablon nem gyűrődik, nem mozdul el, és gyönyörűen követhető minden aprócska vonal!
Tudom, hogy ezért nem fog sok mindenki két gépet beszerezni, de akinek van, az használja bátran! Borosüvegen is tökéletesen alkalmazható, tükrön is, és minden olyan tárgyon, ahol nem lehet a felület alá tenni a sablont!
A keret már a körvonalakkal is tetszetős, ezért az egyiken a minta így maradt. A másikon átsatíroztam a Dremel 300 multifunkciós géppel, gyémántszemcsés gömb fejjel a virágokat és a levélkéket.
Ugyanaz a keret, ugyanaz a minta, mégis két teljesen különböző képkeret lett a végeredmény:


2011. június 24., péntek

"Képes vagy rá" - JÁTÉK kreatív nőknek!

A Bosch és a Dremel közös játékot indít!
A feladat egyszerű: Készíts fotót, ahogy Bosch vagy Dremel szerszámmal dolgozol, töltsd fel a Bosch Magyarország facebook oldalára, és gyűjts sok-sok lájkot!!! Olvasd el a JÁTÉKSZABÁLYZATOT!
A nyeremény nagyszerű: Ha Te gyűjtöd be a legtöbb szavazatot, másodmagaddal részt vehetsz a a visegrádi Silvanus Hotelben tartandó Kreatív Táborban, ahol értékes dolgokat alkothatsz saját kezűleg, szakemberek segítségével.

A Kreatív Táborra a játékon kívül is jelentkezhetsz! Részletek itt!
Gyere el Te is! Az alkotásban segítségedre lesz a Kicsi Ház bloggere Joie Vivre, és Varga Judit stilist , a Bosch és Dremel szakemberei, valamint Én magam is.

2011. június 19., vasárnap

Aprónép

Két barátnőm szinte egyszerre ünnepli szülinapját. Mindkettőjüknek pici gyerkőce van, így adott volt az "ajándéktéma":
Egyiküknek még nagyon friss az élmény, Maja baba csak 3 hónapos... Náluk voltam a hétvégén kerti partyzni. Oda vittem ajándékba a gravírozott portrét a piciről:

  A másik barátnőm aprósága már nem is annyira apróság. Gáborka, aki ráadásul a kisebbik keresztfiam, már 3 éves nagy legény! Mivel Ők is hivatalosak voltak a buliba, a köszöntést egy kalap alatt oldottam meg :-)

Kísérlet indul!!!

Már tavasszal "beszélgettük" a network üvegfestők csapatával, hogy kemény időjárás tesztnek kellene kitenni a piac összes üvegfestékét. A tesztet én a mai napon elkezdtem, bár közel nem az összes kapható festékkel, csak ami épp raktáron volt itthon...
A lényeg  a következő: Egy üveglapra festettem több festékkel, és több kontúrral. A nyáron ezt az üveglapot jól kinn hagyom a napon. Ősszel pedig megnézem melyik festék bírta legjobban a strapát!

Leírom mit használtam a teszthez, már csak azért is, mert ha cetlire írom biztosan elhagyom őszig, itt pedig megmarad :-) Meg azért is, hogy ha Neked - kedves olvasó - van kedved részt venni, akkor ennek példájára Te is tesztelheted azokat a festékeket, amik Neked vannak, ill. leginkább azokat, amik Nekem nincsenek :-)

Kontúrok jobbról balra sorban:
1. Hobby line glass color - nem kiégethető - vastag műanyag tubusban - ezüst
2. Hobby line glass color - nem kiégethető - vastag műanyag tubusban - bronz
3. L & B - fekete (elméletileg ez a kiégethető, de a tubuson nem találtam erre vonatkozó leírást, viszont emlékszem, hogy a csomagoláson volt ilyen... jó nagy hülyeség, hogy a tubusra nincs ráírva, hiszem a csomagolást szerintem mindenki azonnal eldobja...)  (+az össze vízszintes vonal is ezzel készült... nem vagyok elégedett velem, mert nagyon híg, elterül, vastag...
4. Hobby line porcelán kontúr - kiégethető 160 fokon 90 percig - arany
5. Hobby line üveg kontúr - nincs rajta kiégetésre vonatkozó leírás - grafit
6. L & B vitrail - nem kiégethető - grafit
7. Pébeo vitrea 160 - kiégethető 160 fokon ? perc - arany
 8. IDEA - (semmit nem tudok róla, züld színű tubusban leledzik..  1000 éves a dobozomban, de még műkszik :-) - ezüst
9. Pébeo - vater based azaz vizes bázisú, szintén nagyon régi, lekopott feliratokkal - ezüst

Festékek - oszloponként azonos márka, más-más színek, szintén jobbról balra sorolva:
1. Deka transparent -oldószeres, kiégethető - karmin, violet, turkis, farblos (kedvencem, élénk erős színek, jól keverhető, jól terül, kellemetlen szagú :-)
2. Deka Color Cristal - vizes, kiégethető - dunkelrot, violet, turkis, zitron, farblos (nem szeretem, mert száradás közben változik a színe, így nem lehet vele pontos színeket keverni, sokszor száradás után is opálos marad..)
3. Pébeo vitrea 160 - vizes kiégethető - indian red, sandalwood green, turquoise, gyöngyház adalék (jó sűrű, jól lehetne vele domború felületre festeni, de borzasztóan buborékosodik!!)
4. Deka select - úgy emlékszem ez is vízbázisú, kiégethető, a mosogató gépet is egész jól bírja, viszont ez porcelánfesték, nem áttetszők a színei!  - weinlaub, farblos (nagyon sűrű, szinte zselé szerű, de jól elterül az üvegen. egész jól lehet vele dolgozni domború felületen is, mert a sűrűsége miatt nehezebben folyik meg. De NEM átlátszó!!!!)
5. Hobby line - vizes bázisú, kiégethető - piros, zöld, kék, fekete (nagyon híg, szinte víz szerű!!!)
6. Pentart - olsószeres, nem kiégethető - piros, fekete, narancs, sárga, színtelen (Érdekesség, vagy nevezheted kötözködésnek: A színtelenjét átlátszónak nevezik a címkén.. értem én, de kérdem a piros-zöld-kék stb. nem átlátszó?? De!!! Jó magyar nyelvhasználat... kár, hogy a magyar sem tudja használni...) (a festéket viszont nagyon szeretem, szép élénk, erőteljes színei vannak, jól keverhető, árnyékolható, jól terül. Jó vele dolgozni)
7. Hobby line - oldószeres, nem kiégethető - deep red, violet, green, blue (ezt is szeretem, de kisebb kiszerelésű, mint a pentart, ezért nem olyan gazdaságos :-)
8. Darwi - oldószeres, nem kiégethető - piros, zöld, narancs ( Ez is jó minőség, de emlékeim szerint drágább, mint a pentart, és kisebb is)
9. Marabu - oldószeres, kiégethető - kék, narancs, piros  (jó, de nagyon kicsi, és nagyon régen nagyon drága volt :-)
külön a sorok mellett van egy fosbarna folt, nem az, aminek látszik :-) Ő egy kreativ hobby-s "sajátmárkás" vizes üvegfesték... nem akarnám minősíteni, ha nem muszáj...   Ha muszáj, akkor azt mondom, olyan, mint aminek látszik :-) Szar...
Nos az eredménnyel ősszel jelentkezem!!!


Bortartó doboz újratöltve!

Egy szerelmes hölgy beleszeretett a gravírozott bortartó dobozomba, és megkért, készítsek olyat szerelmének is :-) A szerencsés szerelmes pasi monogramja el van rejtve a kacsok közé! Te megtalálod?? :-)

( A fotó minősége minősíthetetlenül minőségtelen. Kutyafuttában így sikerült, de nem is ez a lényeg... A doboz szép lett (szerintem:-)

Megnyertem!

Anika lájkolós játékában Én nyertem meg ezt a mókás nyakláncot. Aznap el is késtem... vagyis a világ volt gyorsabb nálam... .-)

Köszönöm Anika!!!

2011. június 9., csütörtök

Nagy közös gravírozás barátokkal :-)

Szombat délután baráti körben kerültek elő a gravírozó gépek. Sára, Zsuzsi, Marcsu és Gergő vette kezelésbe a szerszámokat, és a tojásokat!!!
Arra hamar rájöttek a lányok, hogy a miniatűr "tesco gazdaságos" tyúktojás hamar törik!! Micsoda méreg is az, amikor már majdnem kész a remekmű, és az utolsó mozzanatoknál reccs..... Volt ilyen is, de nagyon ügyesen, kreatívan megoldottuk! Egy helyes kis szatén masnival eltakartuk az apró hibát :-)
Sára volt az, aki nagyon szerette volna kipróbálni a tojásszobrászkodást. Hozott két szép libatojást, az egyikből a húsvét előtt gyártott pillangós tojáskámat csinálta meg sikerrel, a másikra egy aranyos gyík került sok sok lyukkal!!



Zsuzsi is próbára tette a törőképességét :-) A tojás jól ellenállt!

Marcsu nyuszi formát és répát lyuggatott a tojásba!


Gergő pedig egy teknősbékát!




Végül előkerült az új Dremel gravírozóm is. Azt is kipróbálta mindenki. Gergőnek láthatóan ez tetszett a legjobban. Valószínűleg azért, mert apukája is fával dolgozik, így abban volt már némi "gyakorlata".


Ez a jól sikerült közös alkotós délután eredetileg kerty partynak indult, ezért a nagy munka után mindenki megsüthette a maga jól megérdemelt kürtös kalácsát!! .-)