Minden jog fenntartva! Az oldal teljes, vagy részleges másolása tilos! Mivel az összefoglaló segítő szándékkal született ezért kérem az alábbi link bemásolásával terjeszteni:
http://www.uvegvarazs-muhely.blogspot.com/

2011. május 26., csütörtök

Mindhalálig Rock and Roll :-)

   "Meg az a srác, akit már te is láttál, 
És tudtad jól, utálja magát,
 De mégse hittem volna, hogy a végén  
Előveszi a pisztolyát." /Tankcsapda/ 
Kurt Cobain


"Egy nagy tüzes üstökösnek, egy hullócsillagnak látom magamat. Mindenki megáll, felnéz és elakad a lélegzete "Azt nézd meg!" Azonban akkor – huss, már el is tűntem… és soha többé nem fognak olyat látni, de nem is lesznek képesek elfelejteni engem – soha." –
Jim Morrison 

2011. május 24., kedd

Új arculat...

Bár az előzőekben használt virág motívumot nagyon szerettem, még a névjegykártyám is azzal a mintával készült, itt nem mutatott túl jól, pláne, hogy ekkora méretben még a pixelek is szétestek kicsit... (vagy nagyon?:-) Bogarásztam hát kicsit, valami praktikus dolgot keresve. Rábukkantam erre a katicás képre. Úgy gondolom ennek a képnek a kettőssége tükrözi az én munkámat is... a fekete-fehér a gravírozás színtelenségét juttatja eszembe, a piros katicabogár pedig az üvegfestés színességét!
Remélem nektek is tetszik, mert egy darabig biztosan ez marad! :-)

2011. május 23., hétfő

Tesztüzem - DREMEL VersaTip

A pirográfia is régóta tetszik nekem. Tettem már ezelőtt is néhány kísérletet, több-kevesebb sikerrel. Néhány napja került birtokomba a Dremel VersaTip nevezetű égetőpákája. Őt próbáltam ki most, ezen a régen díszítésre váró natúr fa papírzsepi tartón.
Ne keressétek az összhangot a lyuk köré, szabad kézzel égetett margaréta, és a fő motívum között, mert nincs! A margaréta csak azért készült, mert ott volt némi hiba az alapon.
Szerintem kezdetnek nem rossz, de van még mit fejlődni...

2011. május 21., szombat

Üvegfestés

 csak, hogy néha a tárgynál maradjunk!
Régen szemezgetek már ezzel az Audrey Hepburn képpel! Az éjjel pálcika alá is vetettem:

Sok hasonló van még a tarsolyomban!! :-)

Kicsapongásaim 2. rész - kreatív újrahasznosítás

Az alábbi különleges óra egy kézműves tábor témája. A tábor a tinisztárokról fog szólni, előtérben a zenével.. Nem tudom ezek a 10-12 éves gyerkőcök tudják e egyáltalán, miből készítenek majd órát... Hogy az MP 3-4-ek, a CD-k, a Blue ray-k, a YouTube és egyebek előtt miről is hallgattunk zenét... Néha recsegett, néha ropogott, ugrált is időnként, de szólt! Anyáink örömére jó hangosan! :-) Ezeknek a bakelit hanglemezeknek az ideje leáldozóban, bár vannak még gyűjtők, és vannak még fanatikus bakelit hallgatók, remélem ötletemmel nem indtok háborút az Ő köreikben!
Megcsináltam a prototípust:


Ha szeretnél Te is ilyet csinálni akkor keress bátran!

A hanglemezekért köszönet Yolandának! :-)

2011. május 17., kedd

Bővült a DREMEL szerszámparkom! :-)

Néhány hónapja elégedett használója vagyok egy DREMEL 300 multigépnek. Eddig minden gravír munkát ezzel készítettem.
Tegnap kézhez kaptam egy Dremel gravírozót, és egy Dremel Versa Tip-et is, a Robert Bosch Kft. jóvoltából.
Ezt a - nevezzük így- ütve gravírozót elsősorban fémre és fára fogjuk használni. A gyári csomagban néhány sablon is található, a betűsablonoknak kimondottan örülök. Bár a tenyerem annyira viszketett a kipróbálásra, hogy azonnal megcsináltam egy régen megvett kutya bilétát Apacskám nyakába (volt neki, de elhagyta :-), és csak utána vettem észre a sablont :-)
 Nézzétek hogy pózol a drága az új bilétájával :-)

A Versa Tip nevű eszközt pedig reményeim szerint pirográfként, és hő-lég fúvóként is fogom tudni használni. Néhány apró "pirós" munkát láthattatok már tőlem, igyekszem ezt a tudásomat is fejleszteni.

Köszönet a szerszámokért Reimann Dórának, a Dremel regionális márka menedzserének, és segítőjének, Bereczki Annamáriának, valamint köszönet a Kreatív Vagyok-nak, hisz nagy része van abban, hogy hobbymat megmutathassam a nagyvilágnak.

Kicsapongásaim 1. rész - tojásmozaik

Szó mi szó, ha az ember körül van véve mindenféle kreatív emberekkel, akkor előbb vagy utóbb kedvet kap mások technikáinak kipróbálására is. Így jártam most én is.
Cicó tojásmozaikos dolgai ihlettek meg. Nem, nem! Nem török Cicó babérjaira, és nem kezdek el ezzel foglalkozni, és nem hagyom el az üvegeimet sem. De biztosan fogok még tojáshéj darabkákat pakolászni, mert élvezetes meló volt. Babra meló, de élvezetes :-)
Egy nagyon fontos tényt állapítottam meg munka közben. A festett tojáshéj darabok határozottan emlékeztetnek a zsíros kenyérre... Ha leesik, egészen biztosan pofára esik...

Az első "próba darab" egy kerek fa lapocska volt. Valamikor ezer évvel ezelőtt vettem óraként. Volt vagy 300 Ft se. Kellett az óraszerkezet, azt már rég felhasználtam. A fa lapocska meg a fiókomban várta jobb sorsát. A sok "szemét" közül, ami még a fiókomban lapul, az Ő ideje most jött el... Pohár alátétnek tökéletes lesz:  

 

   Ő pedig a "főprojekt", egy tálcácska:



2011. május 10., kedd

Portré gravírozás

A múlt héten egy újabb kedves felkérésnek tettem eleget.
Egy kedves anyuka a szülész orvosának szeretett volna valami egyedi ajándékot, amiből egyértelműen a gyerekekre fog gondolni a doki.
Ilyen lett: